Diagnózy

Svetový deň psoriázy (2021)

V rámci Svetového dňa psoriázy, ktorý sa uskutoční 29. októbra 2021, sme si pre vás – našich priaznivcov – pripravili zaujímavý program. V krátkosti vám na začiatok priblížime, o čo ide v tento deň a na aké problémy pacientov s chronickým kožným ochorením poukazuje.

Psoriáza je v súčasnosti jedným z najviac skúmaných  kožných ochorení. Napriek tomu, stále si zachováva svoje  veľké tajomstvá. Na celom svete trpí psoriázou asi 125 miliónov ľudí. Predpokladá sa však, že touto chorobou trpí na Slovensku vyše dvestotisíc ľudí. Psoriáza nie je prenosná dotykom, ale je podmienená geneticky.

V roku 2004 vyhlásila Svetová zdravotnícka organizácia  (WHO) 29. október za Svetový deň psoriázy. Ako povedal Lars Ettarp z Medzinárodnej federácie psoriatických asociácií  (IFPA): „Psoriáza a psoriatická artritída sú ochorenia, ktoré zbavujú človeka spôsobilosti. Pre 125 miliónov ľudí na celom svete, ktorí trpia psoriázou, môže byť život mimoriadne náročný, neraz sme diskriminovaní kvôli nevábnemu vzhľadu našej pokožky. Preto požadujeme lepší štandard lekárskej starostlivosti pre ľudí trpiacich psoriázou. Skrátka, chceme lepšiu budúcnosť“.

Na začiatok sme si pre vás pripravili zaujímavú súťaž, ktorú sme zverejnili na našom Facebooku a skončí sa v piatok 29.10.2021. Výhercov zverejníme hneď v nasledujúci víkend na našom Facebooku. Neváhajte     a zapojte sa do nej kliknutím na link, ktorý je uvedený nižšie:

 

 

V tento deň – piatok 29.10.2021 –  sme pre vás pripravili bezplatnú telefonickú poradňu na čísle:             +421 905 458 328, kde budeme v čase od 15:00-18:00. Telefonická poradňa je určená pre všetkých, ktorí majú otázky ohľadom starostlivosti o pokožku, ohľadom nasmerovania k správnemu dermatológovi alebo sa zaujímajú o rekondično-relaxačné pobyty, ktoré pomáhajú nielen k telesnej ale aj duševnej pohode.

V rovnaký deň sa zapájame aj do celoeurópskej osvetovej kampane Bodkovaný deň, ktorej cieľom je destigmatizácia tohto ochorenia a predovšetkým oboznámenie verejnosti s faktom, že psoriáza NIE JE infekčná. Táto kampaň bude po prvýkrát organizovaná aj na Slovensku, preto aj my dajme znať, že nám nie sú ľahostajné starosti a problémy s akými sa potýkajú psoriatickí pacienti. Nenechajme ich v tom samých !

Keďže ide o jedinečnú kampaň, ktorá ešte nebola organizovaná na Slovensku, venujeme jej celý článok aj s prelinkom na Facebook, Youtube a s odporúčaním užitočných linkov ->>>

Bodkovaný deň 2021 (súčasť Svetového dňa psoriázy)

 

K Svetovému dňu psoriázy plánujeme zorganizovať WEBINÁR, kde budete mať možnosť aj vy online diskutovať s dermatológom z pohodlia svojich domovov. Naše pozvanie prijala MUDr. Karolína Vorčáková, PhD., odborník – dermatovenerológ z Univerzitnej nemocnice Martin. Túto aktivitu sme si pre Vás pripravili 15. novembra v čase od 17:00-18:30, aby ste sa mohli na ňu pripraviť s dostatočným predstihom.

Link, v ktorom sa dozviete viac o pripravovanom webinári, pripájame tu: https://www.bodkacik.sk/webinar-k-svetovemu-dnu-psoriazy-15-11-2021/

Teší nás, že máme Vašu dôveru. Organizované aktivity sú tu hlavne pre vás -> pacientov s chronickým kožným ochorením pohybujúcich sa po celom našom krásnom Slovensku ♥.

 

Lúčime sa…

Veľmi nás zarmútila správa, ktorú nikto z nás nečakal. Opustila nás skvelá žena – dlhodobá členka Spoločnosti …

Liečba atopického ekzému

Liečba atopického ekzému je individálna a vyžaduje si kompexný prístup. Z etiológie atopickej dermatitídy vyplýva, …

Edukačné bloky na tému „Napreduj s nami“

Už na začiatku tohto roka sme si pre vás pripravili edukačné aktivity zamerané na zlepšenie digitálno-komunikačných …