Diagnózy

Klikni na Youtube (Bodkáčik) a dozveď sa viac !

V 6-dielnom edukačnom seriáli sme sa zamerali na menej známu tému : Hidradenitis Suppurativa. Slovenský názov tohto chronického kožného ochorenia je Hidradenitída alebo ešte nazývané dermatológmi aj Acne Inversa. Základným znakom tohto ochorenia je chronické upchávanie vlasových folikulov v miestach, kde sú prítomné apokrinné potné žľazy. Samozrejme zdôrazňujeme, že toto ochorenie nie je infekčné, nákazlivé ani prenosné !

Hoci Hidradenitída postihuje kožu, ide o zápalové ochorenie, čo znamená, že je spôsobené nesprávnou funkciou imunitného systému daného jedinca. Hidradenitída sa môže objaviť v každom veku, avšak toto ochorenie sa najčastejšie objavuje u dospelých na začiatku tretej dekády života s klesajúcim výskytom po dosiahnutí veku 50 až 55 rokov.

Edukačný seriál sa venuje základným otázkam, ktoré vám priblížia toto ochorenie, jeho hlavné príznaky a odporučia efektívnu liečbu. Na otázky odpovedá MUDr. Karolína Vorčáková, PhD.                                                  – z Dermatovenerologickej kliniky v UNM Martin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dúfame, že vás táto séria krátkych videí zaujala a obohatila – to bol náš účel :-).

Lúčime sa…

Veľmi nás zarmútila správa, ktorú nikto z nás nečakal. Opustila nás skvelá žena – dlhodobá členka Spoločnosti …

Liečba atopického ekzému

Liečba atopického ekzému je individálna a vyžaduje si kompexný prístup. Z etiológie atopickej dermatitídy vyplýva, …

Edukačné bloky na tému „Napreduj s nami“

Už na začiatku tohto roka sme si pre vás pripravili edukačné aktivity zamerané na zlepšenie digitálno-komunikačných …